Kam turi ruoštis HR’as vasarą?

Dalintis

Kaip sakoma, slides tepk vasarą, o čiuožk žiemą.

Vasara yra puikus metas ne tik atsikvėpti nuo darbų, bet ir pradėti ruoštis rudens sezonui, kad ruduo, o vėliau ir žiema neužkluptų netikėtai. Planuokitės tai, ką galite, tam, kad užtikrintai žengtumėte į sezoną ir lengviau suvaldytumėte procesus.

Efektyvus personalo valdymas: organizacijos diagnostikos tyrimų planas vasarą, vykdymas – visų metų eigoje

Personalo valdymo pasiruošimo darbai vasarą. Diagnostiniai organizacijų tyrimai. Unlock Tests

Juk HR‘e netikėtumų netrūksta, todėl svarbu kontroliuoti bent tai, kas jūsų rankose ir galiose. Vienas iš lengviausiai planuojamų procesų – tai organizacijos tyrimai, kurie vyksta kiekvienais metais.

Orgnanizacijos tyrimų plano sudarymas

Nusimatykite, kokius tyrimus norėsite atlikti ir sudėliokite planą. Pavyzdžiui:

1. Mikroklimato tyrimas

Rugsėjį startuokite su mikroklimato tyrimu, tai puikus įrankis pamatyti bendrą įmonės paveikslą ir kaip jaučiasi jūsų darbuotojai, kuo jie patenkinti, o kuo ne. Įsivertinti darbuotojų rekomendavimo indeksą (ENPS) ir kitus rodiklius tokius, kaip pasitenkinimas vadovavimu, komanda, darbu ir kt. Kaip žinoti ką gerinti, jei nežinote, kur stringate? Panašiai, kaip gydytis prieš tai nealikus tyrimo.

2. 360 laipsnių tyrimas

Lapkritį startuokite su 360 grįžtamojo ryšio tyrimu. Mikroklimato tyrimas – tai makrolygmuo, o štai 360 – mikro. Jos tikslas įvertinti vadovų asmenines ir vadybines kompetencijas ne tik vadovų, bet ir kitų grandžių: darbuotojų, pavaldžių darbuotojo, tiesioginio vadovo akimis. Vadovo pagrindinė užduotis yra dirbti su savo žmonėmis ir tai tikrai nėra nei duotybė, nei savaime suprantami dalykai. Viena dažniausių problemų – vadovais tampa geri specialistai, tačiau gerai programuoti ir gebėti atrasti kalbą su darbuotojai – nėra tas pats. Taip, kaip kažkada specialistas mokėsi programuoti, taip tapus vadovui ateina laikas ir mokytis dirbti su žmonėmis.

Konstruktyvus grįžtamasis ryšys vadovams, paremtas skaičiais ir tiksliomis rekomendacijomis yra pirmasis ir svarbiausias atspirties taškas tobulėti. Ugdykite savo vadovų vadybines kompetencijas su 360 grįžtamojo ryšio tyrimu.

3. Veiklos vertinimo pokalbis

O vasarį startuokite su veiklos vertinimo pokalbiais. Kaip dažnai jūsų vadovai pasikalba su darbuotojais? Ne apie einamus darbus, ne apie šiandien užpildytą Excelį, o skiria kokybišką laišką savirefleksijai, pusmečio ir ketvirčio įsivertinimui, lūkesčių išsakymui? Iš patirties – retokai. Būtent tam skirti šie pokalbiai – skirti erdvės kokybiškam pokalbiui.

Organizacijos tyrimų plano įgyvendinimo būdai ir eiga

Planas yra, dabar laikas susidėlioti tolimesnius žingsnius:

  1. Pasirinkite atlikimo būdą: savarankiškai ar su išoriniu partneriu. Mes visada pasiruošę jums padėti. Su UNLOCK Tests galite įsigyti įrankį ir lengvai jį administruoti savarankiškai su mūsų pagalba arba mes galime atlikti tyrimus nuo iki.
  2. Nusimatykite, kurie darbuotojai dalyvaus tyrime. Pavyzdžiui, į mikroklimato ar 360 grįžtamojo ryšio tyrimus rekomenduojame traukti darbuotojus, dirbančius organizacijoje 6 mėnesius ir daugiau.
  3. Nusimatykite tyrimų trukmę ir eigą. Rekomenduojame laikytis šio eiliškumo:
    • Iškomunikuokite susitikimo metu darbuotojams apie tyrimo/veiklos vertinimo pokalbių pradžią. Paaiškinkite procesą ir šio proceso tikslingumą – visa tai skirta organizacijos ir darbuotojų augimui.
    • Parašykite bendrą laišką dar kartą užakcentuodami esminius momentus. Komunikuoti reikia keliais kanalais kelis kartus – taip pasiekiate daugiau žmonių ir parodote vertę.
    • Startuokite su tyrimo pildymu/veiklos vertinimo pokalbiais – rekomenduojame tam skirti 2 savaites. Kuo daugiau laiko duodate, tuo labiau rizikuojate, kad visa tai užsimirš.
    • Procese būtinai priminkite apie tyrimus/pokalbius. Pavyzdžiui, klientų patirtis rodo, kad priminus apie vykdomą darbuotojų įsitraukimo tyrimą tą pačią dieną atsakymų padaugėja 20%, nes dažnai darbuotojai galvoja: Bus kitų, kas užpildys. Svarbu, kad komunikuotų ne tik HR‘as, bet ir vadovai, tai parodo, kad rūpi ne tik personalistams, bet ir vadovybei.
    • Jei atlikote darbuotojų įsitraukimo ar 360 tyrimus, juos uždarius, per 2 savaites išanalizuokite duomenis ir pristatykite rezultatus. Įsitraukimo tyrimo rezultatai pristatomi visiems darbuotojams, o 360 grįžtamojo ryšio tyrimo rezultatus svarbu pristatyti vertintiems vadovams. Jei tik atliksite tyrimus ir jie nuguls į stalčių, rizikuojate sulaukti darbuotojų nepasitenkinimo, o vėliau ir mažesnio įsitraukimo į tyrimus. Na, ir aišku, nieko nedarant su rezultatais, pokyčiai neįvyks.

Apgalvotas ir sudėliotas planas – pirmas ir svarbiausias žingsnis į sėkmę

Norite kokybiškai atlikti darbuotojų tyrimus? Su UNLOCK Tests galite įsigyti tyrimus ir lengvai juos administruoti savarankiškai su mūsų pagalba arba mes galime atlikti tyrimus nuo iki. Gaukite automatines ataskaitas su išsamiais aprašymais ir rekomendacijomis.

Išbandykite UNLOCK Tests platformą nemokamai: registruokitės susitikimui, po kurio gausite prisijungimus prie demo versijos.

Susiję straipsniai

Veiklos vertinimo pokalbiai ir jų naudos?
Ar savo organizacijoje turite veiklos vertinimo pokalbius? Jei ne, tada pats laikas startuoti! Dažnai vadovus girdime sakant: Mums šie pokalbiai nereikalingi, mes ir taip kiekvieną savaitę kalbamės su savo žmonėmis. Tačiau svarbu ne tik kalbėti, kur kas svarbiau apie ką kalbate. Kiekybė ir kokybė nėra tas pats. Pagrindinis šių pokalbių tikslas – aptarti ne kasdieninius darbus, o ilgesnį laikotarpį: ketvirtį, pusmetį, metus. Kas pasiekta? Kas nuveikta? Kokie iššūkiai laukė ir kaip pavyko su jais susidoroti? Šis pokalbis – puiki galimybė sustoti tiek darbuotojui, tiek vadovui ir apžvelgti praėjusius mėnesius. Užsisukę darbuose kartais net neįvertiname, kiek visko daug buvo padaryta ir pasiekta.
Grįžtamasis ryšys ir darbuotojų įsitraukimas viešajame sektoriuje. Seminaro atgarsiai ir nuolaidos kodas į Motivated at Work konferenciją

Seminaras “Kaip įgyventi 360 grįžtamojo ryšio ir darbuotojų įsitraukimo tyrimus viešajame sektoriuje?“ Balandžio 18 d. mūsų komanda pakvietė viešojo sektoriaus HR specialistus ir vadovus į seminarą.

Darbuotojų įsitraukimo tyrimas: nuo duomenų analizavimo iki konkrečių veiksmų

Darbuotojų įsitraukimo tyrimas tapo vienu pagrindinių prioritetų šiuolaikinėse organizacijose ir ne veltui. Įsitraukę darbuotojai yra produktyvesni, novatoriškesni ir lojalesni, o tai galiausiai lemia didesnį pelningumą ir stipresnį konkurencinį pranašumą. Bet kaip iš tikrųjų suprasti ir optimizuoti darbuotojų patirtį organizacijoje?

10 rekomendacijų sėkmingam darbuotojų įsitraukimo tyrimui

Darbuotojų įsitraukimo tyrimas, dar kitaip vadinamas psichologinio klimato ar  mikroklimato tyrimas, skirtas įvertinti jūsų darbuotojų pasitenkinimą darbu, vadovais, kolegomis ir kitas, jūsų įmonei svarbias, sritis. Jis lyg parodo jūsų organizacijos temperatūrą ir užfiksuoja bendrą įmonės paveikslą. 

Efektyvus personalo valdymas. Organizacijos diagnostikos svarba

Kaip tinkamai atsirinkti kandidatus? 

Kaip maksimaliai išnaudoti kiekvieno komandos nario potencialą? 
Kaip jūsų vadovų komandai sekasi vadovauti? Bei kaip stiprinti lyderystę?
Kokios jūsų organizacijos stipriosios ir silpnosios pusės? Ką jūsų darbuotojai labiausiai vertina, o ką norėtų pakeisti įmonėje?

Auginkite savo vadovus. 360 grįžtamojo ryšio tyrimo svarba

Vadovų įtaka darbuotojų savijautai, darbo kokybei ir jų norui likti organizacijoje yra itin reikšminga. Neretai vadovai yra vieni iš tų, dėl kurių darbuotojai lieka organizacijoje ir dėl kurių išeina.

UNLOCK Tests platforma Jūsų verslui